Over mij..

Mijn naam is Adonina Renjaan, woonachtig in Amsterdam.

Ik ben geboren in Arnhem in een gezin van 3 kinderen waarvan ik de oudste ben en heb een Nederlandse moeder en Molukse/Keiese vader.

Ik heb Communicatiewetenschap gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam.

Mijn grote passies zijn Healing en Muziek, heb daarnaast een grote fascinatie voor Indigenous people/Aborigines met name Pacific cultures, ben erg geinteresseerd in de tendensen omtrent internet – en social media marketing en hou van reizen. Er is niet 1 ding dat ik ontzettend goed kan, ben multi-talented en sta daarom erg dynamisch in het leven.

In 2008 heb ik mijn certificaat Intuitieve Massage  behaald bij Alvino Sedoc.

En mijn certificaat Pijit, Indonesische Massage, (basis en vervolg) behaald in 2011 bij Tresia Elders Opleidingen

In 2009 heb ik als freelance masseuse gewerkt in Den Haag bij Romy’s Massage Salon.

Eind 2009 ben ik voor lange tijd naar het buitenland vertrokken en ben samen met mijn vader 3 maanden naar zijn geboorteplaats gegaan, een klein eilandje genaamd “Warbal” in het zuidoosten van de Molukken, Indonesië.

Vervolgens ben ik alleen doorgereisd naar Bali  en Nieuw Zeeland, waar ik in Nieuw Zeeland als masseuse aan het werk ben gegaan voor een “Chinese Health Centre” alwaar ik Chinese massage gebaseerd op acupressuur heb geleerd. Verder heb ik tijdens mij 14 maanden verblijf in Nieuw Zeeland veel geleerd over “Rongoa”, Maori Herbal Medication en Mirimiri, Maori Massage.

Terug in Nederland heb ik via mijn vriendin Tina, die onder andere acupuncturist is, Japanse Face-Lift Massage geleerd en geven we behandelingen bij Frontier Bookshop, Leliegracht 42, onder de naam “Flowing Energy“.

Ik ben in oktober 2011 gaan werken bij Chinese massage salon “Number 1” in Amsterdam, waar ik me verder heb kunnen verdiepen in Chinese massage.

In Februari 2012 ontdekte ik massagesalon “Scent of Bali” bij de Albert Cuyp in Amsterdam, waar ik eindelijk weer verder kon met het praktiseren van “Pijit” oftewel Indonesische Massage/Healing.
Daar waar toch mijn grootste passie ligt, omdat het cultureel veel dichter bij me ligt (“het zit toch in de vingers”) en ik andere instrumenten kan gebruiken dan bij de andere massagestijlen en me verder kan verdiepen in de “jamu’s”, oftewel indonesische medicinale kruiden, planten en vruchten.

Vanaf 1 Maart ben ik daarom ook met mijn eigen “Rumah Pijit Adonina” gestart.
En zijn clienten van harte welkom bij mij in de Jordaan voor een behandeling 🙂

Ook ben ik in maart gestart met een cursus preventieve borstbehandeling van “Robuste”, een nieuwe vrouwenkliniek waar behandelingen worden gegeven gericht op het versoepelen en optimaal gezond houden van borsten, preventief en pro-actief..

EN ik ben natuurlijk elke dinsdag en woensdag avond als masseuse te vinden in restaurant Nomads, rozengracht 133-1.

Motivatie & doelen

Door mijn reis heb ik een geweldige inspiratie gekregen om me verder te verdiepen in “Healing”, met name Indigenous massage uit Oceanie en Azie.

Het is mijn doelstelling om aankomend jaar naar Chiang Mai, Thailand, te gaan en een internationaal diploma  in Thai Yoga Massage te behalen.

Ik haal ontzettend veel voldoening uit het verbeteren van de gezondheid van mensen, op lichamelijk, mentaal en spiritueel vlak.
In deze westerse maatschappij wordt het welzijn op verschillende niveaus vaak ontzettend onderschat, dat is wel te zien aan het aantal mensen dat lijdt aan depressie en stress.
Er wordt te weinig aan het lichaam en het onderbewuste gehoor gegeven.
Zaken als preventie, bewustwording, gezonde voeding en beweging krijgen nog steeds onvoldoende weerklank.

Mijn reis is natuurlijk een grote eye-opener geweest..

Gezond voedsel, rechtstreeks van moeder aarde en uit de zee, dat is moeilijk te vergelijken met het grote import percentage aan voedsel dat wij in dit kikkerlandje binnen krijgen.
Ik ben mijn voedsel allergieën onderweg kwijt geraakt..

Yoga, 5 tibetan rights, zwemmen in de pacific oceans, hardlopen over het strand..  lange afstanden afleggen in een groot land.. de inspiratie voor beweging..

In de natuur leven, de geur van de zee, de mineralen op je huid van het zeewater, kennis over planten en dieren, de vele kristallen en andere stenen, een zijn met moeder aarde en haar energie voelen, dat zette mij aan om meer te leren over de Indigenous manier van healing.

Vipassana,  10-daagse stilte meditatie, de Wairua van de Maori, dit heeft mij dieper in contact met mezelf gebracht en meer laten realiseren wat bewustZIJN inhoudt..
en dat spiritualiteit niet zweverig is, maar in Indigenous cultures de manier van leven is..

In een tijd die zo ontzettend veranderlijk is, waar zoveel chaos heerst en men zich zo ver van de ander en natuur voelt afgesneden, probeer ik de brug te maken..

Maar bovenal de wijsheid van de oude wereld tezamen met de kennis van onze huidige wereld, zoals de oude cultuur van mijn vaderland en de huidige maatschappij van mijn moederland,  met de goede eigenschappen, daarmee valt de brug te slaan naar de toekomst..

Zakelijk / Business

BANK: 7857927
KVK : 54796229
BTW : NL162166321B01
VAR : 0121/162166321/1

Twitter

Error: Please make sure the Twitter account is public.

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 12 other followers

%d bloggers like this: