Massage Profijten / Benefits

Massage is een goede vorm van het ontdoen van spanningen in het lichaam die zijn opgeslagen door stress. Niet alleen heeft het een ontspannend effect, maar daarnaast verwijderd het ook gifstoffen uit het lichaam.

De vijf oorzaken van overlijden van de westerse mens zijn:

  1. Suiker
  2. Stress
  3. Toxines en chemicaliën
  4. Ondervoeding
  5. Dehydratatie

Stress beschadigt de weerstand en maakt je gevoeliger voor infecties. Stress wordt vooral aangemoedigd door het verstand dat zich opwindt over alledaagse fenomenen. Dit valt het beste te omschrijven als je moet. Het is heerlijk om hard te werken, maar als je moet geeft dat stress. En daar komt ook nog de electrische stress bij van je gsm, telefoon, radioactiviteit, rontgen, electriciteit en magnetron bij op. Dit alles is chronische nerveuze spanning die depressief dan wel hyper maakt en waardoor het lichaam zichzelf opdraait.

MASSAGE THERAPIE TEGEN DEPRESSIE

Bent u angstig, depressief of heeft u een te hoge bloeddruk? Een goede reden voor een massage! Psychologen aan de universiteit van Illinois in de Verenigde Staten hebben een groot aantal onderzoeken naar de effectiviteit van massagetherapie naast elkaar gelegd. Daaruit blijkt dat bezoeken aan de masseur depressie en angstklachten kunnen verminderen. Ook pijnklachten nemen af dankzij massagetherapie. Een enkel bezoekje aan de masseur is al heilzaam voor bloeddruk en hartslag.

Psychological Bulletin, januari 2004. Bron: SOL, Utrecht.

Een goede massage kan zeker wonderen doen voor ons gevoel van gelukkig zijn en zeker niet alleen omwille van de produktie van endorfines. De ontspanning van het lichaam veroorzaakt ook een meer ontspannen geest en de behandeling van accupunten zou diverse neurotransmitters direct beïnvloeden. Daarenboven zouden emotionele problemen worden opgeslaan in het lichaam en dit ondermeer in de aantallen en werkzaamheid van de receptoren voor endorfines en andere neurotransmitters. Massage zou in staat zijn door diepere inwerking op de weefsels de ontstane blokkades weg te nemen. Wetenschappers worden er steeds meer van overtuigd dat een fysische behandeling van trauma-patiënten de gewone therapeutische behandeling sterk kan ondersteunen. In een artikel gepubliceerd in Brain Research wordt gedemonstreert hoe accupunctuur pijnverlichtend werkt door het stimuleren van de productie van endorfines. (…)

“Hugs not drugs”. Geregeld knuffelen en andere lichamelijkheid met je partner en je eventuele kinderen onderstreept niet alleen mentaal de verbondenheid, maar helpt ook in zeer sterke mate om de biochemische basis voor geluk te leggen.

Vele sporters kennen het fenomeen van “runners high”, een gevoel dat variëert van gewoon plezierig tot euforisch en ontstaat na een sterke fysieke inspanning. Net als massage tot diep in het lichaam veranderingen in de neurotransmitters en hun receptoren kan teweegbrengen, veroorzaakt het sporten een sterke interne massage die tot ontspanning leidt. Tegelijk heeft sport uiteraard ook te maken met adrenaline, dopamine en andere neurotransmitters… “

Bron: http://www.bomi-1-gezondheid.com

Advertisements

Zakelijk / Business

BANK: 7857927
KVK : 54796229
BTW : NL162166321B01
VAR : 0121/162166321/1

Twitter

Error: Please make sure the Twitter account is public.

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 11 other followers

%d bloggers like this: