Intuïtieve ontspanningsmassage / Intuitive relaxation Massage

In deze massagevorm worden klassieke massagetechnieken toegepast op holistische wijze. Holistisch houdt in dat er aandacht is voor de mens als geheel: het lichaam, het denken en de geest, maar ook de gevoelens en emoties.

Intuitieve massage heeft veel overeenkomsten met bijvoorbeeld Zweedse en klassieke massage en lijkt ook op sportmassage, hoewel het bij de Integratieve massage beduidend zachter is. De basis hiervoor is gelegd door George Downing in het Esalen instituut te Californië.

Bij deze massage wordt gebruik gemaakt van een zogenaamde tussenstof om soepel over de huid te kunnen glijden. Meestal wordt hier massageolie voor gebruikt, die ook verwarmd kan zijn.

De voornaamste massagetechnieken in de intuïtieve massage zijn:

Strijkingen (effleurage) Worden dwars op en met de spieren mee gegeven in grote verbindende bewegingen. De druk varieert van heel licht tot stevig en ook korte strijkingen worden toegepast.

Fricties Met de duimen of vingertoppen worden kleine cirkelvormige bewegingen gemaakt. Worden lokaal toegepast en zijn uitermate geschikt bij gebieden met hoge spierspanning en spierknopen.

Knedingen (petrissage) Het ritmisch optrekken, knijpen en wringen van een spier met de handen. Vooral geschikt bij grote spieren en spiergroepen zoals de schouders, de billen, de bovenbenen, de kuiten en de bovenarmen.

Persen Hierbij wordt met stevige druk het bloed opgestuwd en wordt daarom altijd in de richting van het hart gedaan. Dit kan bij de armen en de benen toegepast worden.

Kloppen (tapotement, tapotage) Is het ritmisch en beurtelings slaan met beide handen en is vooral geschikt bij dikkere spieren. Dit kan met de zijkanten van de handen worden gedaan, maar bijvoorbeeld ook met de handen als kommetjes.

Rollen Kan toegepast worden bij spieren, waarbij deze tussen vlakke handen wordt gerold. Een andere mogelijkheid is het rollen van de huid tussen de duim en vingers.

Harken en wringen Dit zijn variaties van strijkingen. Het harken wordt met gespreide vingertoppen en om-en-om gedaan. Het wringen zijn snellere strijkingen met de handen in tegengestelde richting.

Zakelijk / Business

BANK: 7857927
KVK : 54796229
BTW : NL162166321B01
VAR : 0121/162166321/1

Twitter

Error: Please make sure the Twitter account is public.

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 12 other followers

%d bloggers like this: